Cirkelresonemang och tvångsäktenskap…

Föga anade jag igår när jag satt vid tangentbordet och knåpade på gårdagens text att så mycket skulle kunna hända bara på nått dygn.

Nåväl för att göra en lång dag, som ännu inte nått sin ände, lite komprimerad så hände det sig inte bättre än följande;

10:45 Vis av tidigare krångel att jaga hyrbilar med någon dags varsel tog jag det säkra före det osäkra och bokade Statoils Internetbil så jag kan ta mig till jobbet i morgon. Avhämtning satt till kl 19:30 vilket passar ypperligt så man hinner hem innan samma tid dagen efter.

11:45 Blocketspaningen lyckades detektera en potentiell kandidat, en Svart Nissan Micra anno 1989, telefonpåringningen gav vid handen att det rörde sig om en 90 årig farbror som beslutat sig för att köpa nytt efter 22 år vid ratten på denna. Prissättningen antydde att det kanske inte skulle vara direkt Mint condition men ändå brukar ju nybesiktade enägarbilar omges med nån form av mystisk ”air”.

12:03 Inhämtande av registerutdraget verkade lovande, allt under kontroll, ett par bilhandlare som första ägare och sedan herr A i Kungsör. Just Kungsör tillhör väl de platser där jag inte direkt hängt mången afton eller dag heller så det blev kartstudium, att nu mannen dessutom verkade bo ute vid Mälaren verkade ju än mer lovande, liksom en smula guldkust och strandläge. Snabbt förhandlande med min numera ganska luttrade hälft som förmanade om att jag måste allt vara åter kl 15 då hon behövde bilen.

13.15 Hellsike va Kungsör verkar vara komplicerat – har gamla E4’an bara upphört att existera genom staden?

13:19
Google Maps, jag säger bara Google Maps

13:23 Ska det verkligen gå att köra bil där?

13:25 Japp det fanns även nått bakom den kröken, ett sommarstugeområde i bästa efterkrigsstuk, tänk sportstuga, tänk missad modernisering. Och där en Nissan Micra, Svart, ganska medfaren, bucklig och ja reserdelsdonator.

13:26 Jo vet du va, jag försökte starta den men det händer inget…. (hade väl varit trevligt att få veta innan jag åkte 14 mil.!)

13:27 Vägen hem går allt fortare även om hastigheten är den samma – frågan är om det är just det faktum att man inte behöver ta in någon ny information som göra att man upplever som kortare, alltså att hjärnan får tid med att vila?

14:37 Biltema – Check!, Sopkvast – Check! Hemma – Check!

15:30 Nytt objekt funnet på blocket, i samma stad, skattat och besiktat – Men varför svarar inte säljaren?

15:33 Fortfarande inget svar?!, det har ju gått minst TRE minuter sen jag ringde, hittar han inte telefonen eller? Bäst att lämna telesvar oxå….

15:57 Kan lika gärna ringa på den andra bilen i grannstaden istället, men hur var det nu skulle hon vara hemma i helgen eller va sa hon i tidsdags…?!

16:07 ringer väl igen till grannstaden, fick svar, inte hemma men på MÅNDAG kan jag kolla… Taget i brist på annat

16:16 Nu svarar han med objektet i stan, typiskt att hälften eller ska vi säga tvåtredjedelen hunnit åka. Han kan inte visa bilen innan kl 20! Förklarar att det var tråkigt men att det inte hjälper mig direkt eftersom jag hämtar hyrbil kl 19:30 och följaktligen inte behöver köpa hans bil då.

16:19 Kläcker den eminenta idén att smsa säljaren till bilen här i stan och säga att jag tar den osedd för en tusenlapp mindre och hämtar den kl 20, måste dock ha svar inom 11 minuter då det är deadlinen för att boka av hyrbilen.

16:21 Affär på sms, nå återstår bara väntan på att han ska komma hem så jag kan avhämta – – –

20.11 Efter att ha fått utforska hemstadens mer perifera delar, ja faktiskt delar jag aldrig fått för mig att besöka tidigare så stod hon där – René. Låt mig presentera René min Citroen BX Millisime anno 1993, blott 8500 mil på sitt samvete och två ägare, eller tre om man nu ska vara petig.