2 svar på “När fredagslugnet sänker sig över Matrecos Bilhall”

  1. Hej! Jag läste inlägget om Matreco 1972-xxxx där du skriver följande: ”Ryktesbildningen säger att namnet Matreco skulle komma av att man kortade ned firmanamnet MATs REcording COmpany. Sanningshalten i påståendet har jag inte kunnat styrka än.”
    Jag kan inte heller verifiera ryktet men jag kan bygga på det ytterligare! Jag läste för länge sedan, kanske på 80-talet, att de köpte ett inaktivt aktiebolag när de skulle etablera sig i Sverige. Att överta ett existerande bolag var ett billigare och framför allt snabbare sätt att starta ett aktiebolag. Det hette just Matreco, och var ett skivbolag som hade startats av en svensk (Mats någonting). Det gick väl inte så lysande, så det blev vilande. Namnet var tillräckligt intetsägande för att passa bra även för bilverksamhet, så det var bara att rapportera in ett ändrat verksamhetsområde och köra igång.

Kommentarer är stängda.