På kryss bland läppsmällare och annat löst folk

Någonstans långt där uppe i skallemejjan så finns en övertygelse om att det visst vore helt ok att folk kör på sommardäck vintertid om förutsatt att folk faktiskt anpassar sin framfart till vägens förhållanden. Jag skulle nog sträcka till att vilja påstå att det rent av vara lämpligt om det var så, för då skulle det naturliga urvalet se till att vi bilister behöver göra det för att nå vår destination.

Jag har dock aldrig riktigt kunna sätta fingret på hur denna övertygelse blivit min egen för ens jag några dagar in på 2017 började lägga om min blogg och hittade min gamla postning om saligt avlidne Åke Borglund. I min ambition att länka in lite material till min ursprungliga post så kom jag att läsa en annan stor tidningsskribents minnesord, Dag E Hogsten, som just återgav Åkes tankar i samma ämne. Som mångårig prenumerant av TV under åren då herr Borglund styrde skutan så lär det varit därifrån som just resonemanget fastnat i mitt sinne. Vill även du ta del av Dag’s minnestext från 2012 så finns den här.