I sommarhettan lurar bilköpen i vassen?!

Det är dags att summera sommarmånaden Juli 2018 – på det personliga planet så har jag nog slagit rekord i att torrsimma på bilköpsfronten…. Hela 4 olika vagnar har jag varit ute på vift för att beskåda.

Det började med den underbara Rover-vagnen som dessvärre inte riktigt hade motor nog att få med hem uppe i Insjön.Ett objekt som jag tror mig ha lagt ned åtminstone ett par dygn åt att researcha. Än konstigare var att jag faktiskt hade tappat bort den ur medvetandet tills att den åter dök upp på blocket för någon timme sedan.

Vagn nummer två blev en Citroen ZX Aura – en likaledes trevlig vagn som dessutom var i ganska sunt tekniskt skick. Möjligen störde det lite att man hade svetsat underredet på grund av rost. Men på det hela taget ett bra alternativ om man bara vill ha något att förflytta ändalykten i.

En värdig arvtagare till ”den lille”

Nummer tre var ett alternativ som jag tror att jag nog kommer gräma mig att jag faktiskt inte köpte. Tänk dig, hur ofta hittar man en Fiat Seicento med mindre än 1000 mil på mätaren sedan ny! Likaledes var väl historiken smått otrolig. Bilen har kommit till landet 2011 till följd av ett arv och lär ha haft en enda ägare i Polen. Här i Sverige har den huserat vid en sommarstuga och bara blivit stående. Så långt de goda bitarna men det är bäst att jag också nämner att bilen inte gick helt rent. Tråkigt nog fanns en del bruksspår i form av repor och skav som inte ens hustruns Skoda påvisar efter 11000 mil. Därtill så var detta snikmodellen med lilla motorn på 0.9 liter och 39 hästkrafter och utan minsta spår av AC eller ABS. Även prislappen var lite väl tilltagen för objektet – min bedömning är att den borde landat på 10, men säljaren ville ha 16. Ja det är väl som de säger, allt kommer med en baksida…

Fjärde vagnen var en spontankoll på kvällskvisten är en Skoda Felicia i blått dök upp på blocket – bara ett par kvarter från hemmet. Bara ett par minuter på cykel och jag var där. I det här fallet så tror jag bilen snarast var en provkarta över alla de rostuppslag en Felicia kan drabbas av. På alla de klassiska ställen i form av framskärmar, dörrar och bakre ljushus och baklucka… I ärlighetens namn så syntes merparten på bilden så jag var inte direkt förvånad om jag säger så.

Men men om ett par timmar så skriver vi augusti i kalendern och temperaturen förväntas i morgon att nå 34 svettiga grader här i Örebro –  och för att minnet inte ska svika så skriver jag denna not till mig själv. Bra sommarväder sedan i Maj med undantag för två veckor runt midsommar!