Med en kantboll från coachen

Att vi alla någongång i livet tror oss ha en viss tanken om religiositet borde vara allmänt gods. Om du inte själv ännu kommit till den insikten å säger jag bara ”Vänta du och se…”

I mitt fall har denna faktor fått epitetet ”Han som blandar kortleken”, ja mest för att jag inte direkt vill tillskriva mig någon annan högre makts ståthållare som just den högre makten.

Just en sådan kurvboll kastades in i leken idag. För att snabbt rekapitulera, jag har troligen landat i att jag får bita i ett synnerligen surt, eller kanske rättare sagt dyrt, äpple. Detta då i att uppnå någon högre form av bilvårdare. Själva objektet i fråga må vara onödigt att presentera just i detta nu. Men jag kan konstatera att det är något som garanterat inte kommer lösa några som helst praktiska problem. Inte kommer vara särdeles ekonomiskt korrekt. Eller för den delen korrekt på några direkt andra plan heller. På ren svenska, en massa bortkastade pengar, men förhoppningsvis pengar som gör att jag får någon känsla av tillfredsställelse.

Lagom som hälsningen nedplitats i datorn, lite för att få mogna och meningarna få landa i något, så landade getögat på blocket. Tro det eller ej, men ta mig tusan så hade ännu en Citroen C3 landat för försäljning. Denna gång i Ö om än kompassmässigt i andra väderstrecket ställt från var jag hämtade ”Trikålåren”. Prismässigt tre gånger så dyr som tidigare nämnda trikåkår men i gengäld av den udda skogsmullemodellen av ett par årgångar yngre utgåvan. Den har dessutom en motor som verkar ha 50 % fler glada hästkrafter under huven om nu det enkom vore en väsentlig faktor. I skrivandets stund, ca 3 timmar efter att annonsen kommit ut så har svar ännu inte landat hos mig. Möjligen är det hela redan överspelat och utagerat. Men hoppet lever ju alltjämt. Snacka om Kurvboll så här från coachen…